RSS

Followers

Dapat Kembar 4 Selepas 7 Tahun Menunggu

MOHD Rizal Shaari dan isteri, Norhayu Mat Hanafi memangku bayi perempuan kembar empat mereka selepas tujuh tahun menunggu untuk menimang cahaya mata. Norhayu selamat melahirkan anak ‘sulung’ mereka di Hospital Pulau Pinang pada 4 Mei lalu.

JITRA: Penantian sepasang suami isteri dari Kampung Sungai Batu, Bayan Lepas, Pulau Pinang, selama tujuh tahun untuk menimang cahaya mata akhirnya menjadi kenyataan apabila isterinya selamat melahirkan anak ‘sulung’ mereka di Hospital Pulau Pinang (HPP), 4 Mei lalu.

Lebih menggembirakan serta mengejutkan pasangan Mohd Rizal Shaari, 33, dan Norhayu Mat Hanafi, 29, ialah mereka dikurniakan sekali gus bayi perempuan kembar empat.

Mohd Rizal yang ditemui di rumah ibu mentuanya di Kampung Baru Asun, dekat sini, berkata mereka terharu dan bersyukur dengan anugerah Allah itu kerana sudah lama berusaha untuk mendapat cahaya mata, lebih manis lagi dikurniakan empat bayi sekali gus.

Katanya, mereka terkejut dikurniakan kembar empat kerana doktor yang melakukan pemeriksaan peringkat awal kehamilan Norhayu memaklumkan kembar tiga.

Beliau berkata, mereka membuat persiapan untuk menyambut kembar tiga.

“Semua bayi tidak cukup bulan dan ditahan sementara di HPP dengan dua daripada mereka dibenar pulang pada 28 Jun lalu, manakala dua lagi pada 1 Julai lalu.

“Kami bersyukur kerana semua bayi sihat dan kini tidak menang tangan melayan kerenah mereka, terutama ketika menangis. Namun, ia amat menyeronokkan dengan kehadiran orang baru dalam keluarga,” katanya di sini, semalam.
Mohd Rizal, juruteknik kilang plastik di Pulau Pinang berkata, kembar empat itu seiras dan diberi nama Putri Nur Adlina seberat 1.2 kilogram (kg), Putri Nur Adriana (900 gram), Putri Nur Afina (satu kg) dan Putri Nur Aina (1.1kg).

Sementara itu, Norhayu yang juga suri rumah berkata, mereka puas berusaha untuk mendapatkan zuriat termasuk menggunakan rawatan moden dan tradisional, selain banyak berdoa.

“Peringkat awal hamil saya amat risaukan keadaan kandungan kerana mengalami alahan serius, termasuk kerap muntah,” katanya.

“Namun, saya bersyukur kerana keempat-empat bayi selamat dilahirkan dan sihat, katanya yang mahu menambah lagi zuriat pada masa depan,” katanya.

Note: beshnyaa dengar org dpt anak setelah lame menunggu..huhu...bila la turn aku..hukhuk...alangkah besh kalo dpt anak kembo jugak..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 comments:

Farra Dhelina said...

mak aiiii..4kembar!! best nya!! sy pon nk jugak klu dibg!! best nyaa..

insylh kak fieza..cuba lagi tau ;)

$ue @nim said...

best kan tgk diorang dpt 4 skali terus.. tapi sapetau kan, kewangan diorang mesti sakit skit kan... bln2 mesti byk duit kuar.... tapi kalu dah tuhan bg rezeki tuh, mesti ade rezeki lain tuhan bg kan... bak kat aorg, rezeki anak.. mane tau ko pn cam dia ni gak... doa2 la...

pssst.. aku pn sbnrnye tingin gak nk dpt kembar nih.. tapi cukup la kembar 2 je la.. nk kena cari tips tuk dptkan twins nih... :D

FIeZa said...

Farah : insha'Allah..tgh mencube neh....

Sue: mestila parak beb..everything x4...huhu..tp yela..Allah akan beri rezki bg setiap anak tu..kene sabar sikit la...ape2 pon syok gilos aku tgk laki bini pegang dua ore kiri kanan..huhu..

Ayah Zaidi & Ummi Zayda said...

hihik..kembo..mcm ank aku..mmg syok dpt ank kembo ni

Ayah Zaidi & Ummi Zayda said...

hihik..kembo..mcm ank aku..mmg syok dpt ank kembo ni

AzharAzfar said...

fieza...dah join ke geng2 kembar? kita ada group geng2 kembar tau..kembar 4 jer belum join.. kembar 2 dan 3 dah ada join

Hot Promo