RSS

Followers

Semakan Panggilan MTeST KPLI Jun 2010

Semakan Panggilan MTeST bagi Kursus Perguruan Lepas Ijazah (KPLI-SR) Ambilan Jun 2010

Assalamu'alaikum w.b.t & Salam Sejahtera,
Adalah dengan ini dimaklumkan bahawa Aplikasi Semakan Keputusan Panggilan MTeST Kursus Perguruan Lepas Ijazah (KPLI) Ambilan Jun 2010 boleh dibuat mulai pada 9 Mac 2010 (Selasa) melalui laman web Kementerian Pelajaran Malaysia (http://www.moe.gov.my) .

Calon berjaya akan menduduki ujian MTeST pada 13 Mac 2010 (Sabtu).

Semakan melalui mySMS boleh dibuat dengan menaip MOE MTEST dan hantar ke 15888.

Sekian, terima kasih.

Source From Website KPM

Latest info as at today, 22 Mac 2010, esok akan ade semakan untuk panggilan kedua ujian Mtest. Untuk maklumat lanjut sila ke Semakan Mtest Panggilan kedua

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

13 comments:

ninie said...

sya x dapat...nape ramai xdapat mtest sedangkan panggilan ujian semua akan dapat

ninie said...

gstt yang berpengalaman pn x dapat panggilan ujian mtest...kenapa ini berlaku?adakah kpm melihat segala butiran pemohon secara detail atau mengambil secara rawak sahaja????berilah peluang kepada kami gstt untuk berada dalam profesion perguruan...ini hanyalah panggilan ujian mtest bukannya temuduga

FIeZa said...

itula...fiza and kawan2 pon xdpt..pdhal depa mmg dh bape thn gstt..susah betul..ni 1st time xde name kat mtest

cik nor said...

dah jadi gstt 2 thun xdpt ni...ape kes kpm..tgk e pmhnan kami??

FIeZa said...

x tgk la tu...fiza dh 8kali apply...huhu

kyo said...

try apply KDC laa kalo dah gstt.. lagi best..

nurfaezah said...

aku pon xdpt..
pkwe aku dpt.. pointer die 3.20..
agknye die tgk pointer gak kot.. nk above 3.00

nurfaezah said...

KDC tu ape?
cmne nk apply?

FIeZa said...

yeke..tp kan ade ramai budak x grad lg dpt exam mtest..ape ke hal tu ek..huhu

nor said...

klu xdpt dia tulis apa ek?? dukacita dmaklumkan @ harap maaf, ic anda tiada dlm senarai?? brp kli cek tp dia tulis harap maaf, ic anda tiada dlm snrai jgk. huhu:( kwn sy rmai yg dpt

FIeZa said...

yeke nor..kawan fiza ramai xdpt..tp ade jugak yg dpt..huhu

Sir Copper Jr said...

org umah pon tak dapat tu.. dah masuk 9 kali mintak, ni pestaim takde name utk mtest.. buat hal la kpm ni...

FIeZa said...

tuhla..
saya rasa owang umah awak tua stahun dr saya cz sy dh 8x mtk
ni pon festaim ade pilih2 utk exam..
sedey ..umor makin meningkat...

Hot Promo